Главная
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Труды сотрудников ИБФ СО РАН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Поисковый запрос: (<.>K=Microzooplancton<.>)
Общее количество найденных документов : 1
1.


   
    The value of fatty acid composition of tricylglycerols and polar lipids of seston at analysis of food spectra of microzooplancton in small reservoir Buguch / O. N. Makhutova, N. N. Sushchik, G. S. Kalacheva // Doklady Akademii Nauk. - 2004. - Vol. 395, Is. 4. - С. 562-565 . - ISSN 0869-5652
Кл.слова (ненормированные):
Algae -- Bacteria -- Chromatographic analysis -- Chromatography -- Organic compounds -- Food spectra -- Microzooplancton -- Polar lipids -- Microorganisms
Аннотация: Food spectrum of microzooplancton in fresh-water ecological systems is lowly studied area. However, these organisms play very important role in transfer of substance and energy in water reservoirs. Traditional method of analysis of food in the microzooplancton does not makes it possible to determine real assimilation of organic substance. Therefore, biochemical methods have been developed which are based on analysis of compositions of fatty acids of organic substance. This leads to determining of the food assimilation. Fatty-acid compositions of lipids allow specialists to determine specific groups of organisms such as bacteria, microalgae etc. Data of the analysis are presented.

Scopus
Держатели документа:
Inst. Biofiziki SO RAN, Krasnoyarsk, Russian Federation : 660036, Красноярск, Академгородок, д. 50, стр. 50

Доп.точки доступа:
Makhutova, O.N.; Sushchik, N.N.; Kalacheva, G.S.

Найти похожие
 

Другие библиотеки

© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)