Главная
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Труды сотрудников ИБФ СО РАН - результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
Формат представления найденных документов:
полный информационныйкраткий
Поисковый запрос: (<.>K=NAD(P)H:FMN oxidoreductase<.>)
Общее количество найденных документов : 1
1.

Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Esimbekova E. N., Govorun A. E., Lonshakova-Mukina V. I., Kratasyuk V. A.
Заглавие : Gelatin and Starch: What Better Stabilizes the Enzyme Activity?
Место публикации : Dokl. Biol. Sci.: Pleiades Publishing, 2020. - Vol. 491, Is. 1. - С. 43-46. - ISSN 00124966 (ISSN), DOI 10.1134/S0012496620020039
Аннотация: Abstract: The regularities of the functioning of a number of enzymes in a viscous environment created by natural polymers, starch and gelatin are examined. Based on the analysis of kinetic curves of thermal inactivation, mechanisms of thermal inactivation of enzymes in a viscous microenvironment are proposed. Using the example of butyrylcholinesterase, NAD(P)H:FMN oxidoreductase, and coupled system of the luminous bacteria (NAD(P)H:FMN oxidoreductase + luciferase), the conditions, under which starch and gelatin have a stabilizing effect on enzyme activity during storage and exposure to various physical and chemical environmental factors, were found. A significant increase in the stabilizing effect is achieved by eliminating water during drying the enzyme preparations immobilized in starch and gelatin polymer gels. © 2020, Pleiades Publishing, Ltd.
Scopus
Найти похожие
 

Другие библиотеки

© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)